Terras en lunchzaak in corona-stijl: met plexiglas schermen tussen de klanten is heel veel mogelijk

Terras en lunchzaak in corona-stijl: met plexiglas schermen tussen de klanten is heel veel mogelijk

NIJMEGEN – Hoezo de helft van de terrasstoelen en -tafels weg? Plexiglas-schermen voor buiten én binnen. Dat is dé oplossing voor horecazaken in coronatijd.

Althans, dat denkt Mike Neuij van lunchzaak De Bruijn op de Grote Markt. Hij laat het zien: als hiér twee gasten zitten, dan plaatst hij dáár het scherm. Bedienen op 1,5 meter afstand? Geen probleem, want bij De Bruijn serveren ze koffie en broodjes altijd al op langgerekte houten planken. ,,Binnen moet er één tafel uit en in het slechtste geval zes van de 45 stoelen”, rekent hij voor.

Zijn werknemers worden ongeduldig, willen graag weer aan de slag. Zo borrelde twee weken geleden het idee op bij Neuij. De horecaman, technisch onderlegd, maakte een snelle schets hoe het zou kunnen. Gisteren kwam een bedrijf uit Gendt de plexiglas-platen voor een proefopstelling afleveren. ,,Nu is het wachten wat Rutte roept.”

In de startblokken

De Nijmeegse horecaondernemer hoopt dat op 1 juni de terrassen open mogen. Hij staat in de startblokken: de order ligt al klaar voor veertien mobiele plexiglas-schermen. Plus twaalf platen die vastgeschroefd worden aan de tweezitsbanken tegen de gevel.

Ongezellig om tussen het plexiglas te zitten? ,,Mijn zaak is kleinschalig, dan valt het misschien minder op. Maar bij een groot terras met vijftig schermen wordt het niet mooier.”