Handenvrij deur openen met vinding van Empatec

Handenvrij deur openen met vinding van Empatec

Met de ‘Open Arm’ is het mogelijk om zonder huidcontact de deur te openen met de elleboog. Het metalen verlengstuk dat op de meest voorkomende deurkrukken kan worden gemonteerd, is een vinding van Empatec Metaal. Burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren en wethouder Paul Schoute van Harlingen kregen donderdag de eerste setjes aangeboden.

Empatec Metaal heeft de Open Arm in vijf dagen ontwikkeld. Het is een aluminium opzetstuk voor op een deurklink, om zo de deur te openen zonder dat je met je handen de deurkruk hoeft aan te raken.

Empatec wil hiermee bijdragen aan het minimaliseren van de verspreiding van het Corona-virus. Het product is simpel te monteren op bestaande deuren zonder schade aan te brengen. Het bedrijf hoopt zo ondernemingen en vitale beroepsgroepen zoals de brandweer en politie en overheidsinstellingen te helpen bij het veilig werken. In een later stadium is het product ook nog verkrijgbaar in RVS. De deurkruk is te koop voor 14,95 euro.

Het product past bij de maatschappelijke rol van Empatec. Als onderneming is werk altijd van levensbelang. Maar zeker nu wordt nog duidelijker wat werk betekent voor de organisatie en haar medewerkers. Empatec doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Zo’n 65% van de mensen is ondanks de crisis veilig aan het werk bij Empatec, om eigen mensen aan het werk te houden, maar vooral ook de voedselsector, schoonmaak- en zorgsector te ondersteunen.