Cubics IT & Interieur wil samen Het Nieuwste Werken vormgeven

Cubics IT & Interieur wil samen Het Nieuwste Werken vormgeven

Kennis ophalen én doorgeven

 

Het Tilburgse bedrijf Cubics IT & Interieur onderzoekt welke voordelen van onze nieuwe werkelijkheid ook in de toekomst ingezet kunnen worden. “Voor zowel onszelf als voor onze klanten is de coronatijd zeer uitdagend. Maar wij zien de huidige periode ook als één groot leerproces”, aldus directeur-eigenaar Ard Smulders. “Wij zijn ervan overtuigd dat de 1,5 metereconomie van tijdelijke aard is. Maar dat weerhoudt ons er niet van om met een reis langs diverse opdrachtgevers kennis te vergaren over de positieve kanten van de manier van werken vandaag de dag. Die winst gaan we vervolgens in nieuwe concepten voor de periode ná corona doorvertalen; concepten voor Het Nieuwste Werken. Want samen staan we sterk, daar zijn wij van overtuigd!”

 

“Wij zijn een bedrijf met een lange historie als het gaat om IT en interieur”, zo stelt Smulders. “Tot 5 weken geleden waren wij er dan ook van overtuigd precíes te weten hoe we onze klanten aan de perfecte inrichting van een ruimte en de juiste IT-oplossingen konden helpen. Met een gedegen plan en een inspirerend ontwerp zorgden we voor een energiek interieur mét binding en beleving. En met een onbegrensd IT-netwerk brachten we rust; zeker, veilig en foutloos. Corona maakt echter dat eenieder anders moet werken; op afstand en vanuit huis. Maar wij gaan niet bij de pakken neerzitten. Wij proberen uit deze moeilijke tijden ook iets positiefs voor de toekomst te halen.”

De voor- en nadelen van werken op afstand

“Vanwege corona treden we niet meer fysiek met elkaar in contact, maar verloopt alles via ‘glas’. Het werken vanuit huis − iets waar veel opdrachtgevers in eerste instantie huiverig voor waren − blijkt nu toch uitstekend mogelijk”, zo gaat Smulders verder. “We missen dan wel collega’s om ons heen en de gezellige momenten bij de koffieautomaat, maar daar staan ook veel voordelen tegenover. Zo is de huidige werkwijze beter voor het milieu en de werk-privébalans, en is het tijdbesparend. Én het bevordert de productiviteit, want die neemt in sommige gevallen wel degelijk toe. Evenals de mate van eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid.”

 

De hamvraag: gaan we na corona weer op de oude voet verder?

Het is de vraag of we na corona weer 8 uur lang op kantoor gaan zitten. En of we weer massaal aan gaan sluiten in dagelijkse files. Smulders: “We zien nu al dat er behoefte blijft aan een ontmoetingsplaats waar je samenkomt met collega’s om op weg naar prestaties je kennis, kunde en energie te delen. Maar de frequentie van samenkomen gaat in de toekomst wellicht dalen, en ook de plek van samenkomst kan gaan variëren.” Hoe dat het beste vorm kan krijgen? Smulders en zijn team hopen die vraag binnenkort te kunnen beantwoorden.

 

Altijd op zoek naar de beste oplossingen

Cubics IT & Interieur wil de komende maanden gebruiken om samen met opdrachtgevers te
onderzoeken welke voordelen het werken in tijden van corona heeft. Wat leert het ons? En hoe kunnen we dat in Het Nieuwste Werken doorvertalen? “Wij gaan op zoek naar antwoorden”, aldus de directeur-eigenaar. “Want waar worden mensen nu écht gelukkig van? Past de huisvesting van de bedrijven nog wel bij die nieuwste manier van werken die op stapel staat, en hoe zit dat met het meubilair en de inrichting? Hoe zorgen we voor de beste energie, binding en beleving op een thuiswerkplek? En tot slot: hoe zorgen we er met IT voor dat we − ook op afstand − áltijd met elkaar verbonden zijn?”

 

Kennis ophalen om deze te delen

Smulders: “De bovenstaande kwesties zijn stuk voor stuk vragen die we willen stellen tijdens onze reis langs vele mooie bedrijven. Om te leren van eenieders ervaringen, en om onze opdrachtgevers uiteindelijk van waardevol advies wat betreft Het Nieuwste Werken te kunnen voorzien.” Een van de kernwaarden van Cubics IT & Interieur is immers vriendschap, en die past meer dan ooit bij deze tijd en onze ambitie, zo besluit de directeur-eigenaar. “En kennis ophalen om deze vervolgens weer te delen, dat is ware vriendschap!”